Dico čuvajte svoje uspomeneDico čuvajte svoje uspomene

U Bunjevačkoj matici, 21.oktobra 2017.godine održana je promocija X zbornika dičijih literalnih radova “Bunjevačka lipa rič”. Ova tradicionalna manifestacija privedena je kraju, a nagrađenoj dici podiljine su knjige. Prisutni su se upoznali sa dičijim literalnim i likovnim radovima, koji izradili mališani koji pohađaju bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture u subotičkim osnovnim školama.
Počasni pridsidnik Bunjevačke matice, Ivan Sedlak je istako da je ovaj zbornik dilo dičijih ruku.
“Sve ste vi to dico svojim pametnim glavicama, ljubavlju prema svom bunjevačkom govoru, odnosno jeziku sami uradili.Kroz ovakve aktivnosti najbolje se čuva svoj jezik. Ja se nadam da će mnogi od Vas I dalje to nastaviti”, kaže Ivan Sedlak.
Potpridsidnica Bunjevačke matice, Jadranka Tikvicki poručila je dici da čuvaju svoje uspomene.
“One nas čine boljima. Još ako ih sačuvamo na našem maternjem jeziku, onda postaju neotuđivi dio nas. Vi ste ove godine bili vridni I tušta ste pisali. Poput velikih graditelja stvarali ste svoje svitove za drugu dicu za sve nas. Budite ponosni na sebe, jer danas je svit postao bogatiji za još jednu knjigu”, kazla je Jadranka Tikvicki.
Članovi tamburaškog orkestra Muzičke škule iz Subotice pod rukovodstvom Mire Temunović izveli su kompozicije “Podvikuje bunjevačka vila”, „Ej salaši“, “Al sam rđav”…

Autor članka

admin

Bunjevačka matica ima dugu tradiciju, a za cilj ima očuvati kulturnu i tradicijsku vridnost Bunjevaca i Bunjevki.