„Slamarsko-slikarska kolonija“http://www.bunjevacka-matica.org/wp-content/uploads/2018/06/slamarke41.jpg„Slamarsko-slikarska kolonija“

U organizaciji Udruženja građana „Bunjevačko kolo“ odražana je tradicionalna, dvanaesta po redu, „Slamarsko-slikarska kolonija“ u subotu, 16. juna 2018.godine u Gradini na salašu ZZ „AGRO-RAVANGRAD“.
Umetnici su se okupili u 9 časova u prostorijama udruženja odakle su, organizovanim prevozom, otišli na salaš u Gradinu. Posle okrepljenja i osveženja, umetnike je pozdravio Dejan Parčetić, predsednik UG „Bunjevačko kolo“, podeljen je materijal za rad, te je kolonija počela sa radom.
U prelepom ambijentu salaša, umetnici su stvarali i družili se, razmenjivali iskustva i dogovarali se za sledeće susrete.
Na koloniju su učestvovali slikari: Zdravko Borojević, Svetlana Manojlović, Vinka Gradinski, Branka Panić, Ljubomir Jakovljević, Mina Ševo i Marija Maričić koja se bavi i izradom slika u tehnici slame.
Umetnice slamarenja su se okupile u sastavu: Ivana Dulić iz Subotice, i iz Sombora Milica Kohut, Ilonka Bogišić, Sofija Kekezović, Đurđina Graovac, Zora Cvetičanin, Marija Patarić i Ksenija Vuković.


Slike nastale na ovogodišnjoj koloniju biće prikazane na izložbi u sepembru mesecu ove godine.
Ovaj projekat su podržali Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

U Somboru, 18.06.2018.g
UG „Bunjevačko kolo“ Sombor

Autor članka

admin

Bunjevačka matica ima dugu tradiciju, a za cilj ima očuvati kulturnu i tradicijsku vridnost Bunjevaca i Bunjevki.